Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.04.2009 06:49 - СПРАВЕДЛИВОСT ЗА МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ
Автор: gothic Категория: Лични дневници   
Прочетен: 2620 Коментари: 9 Гласове:
0

Последна промяна: 17.04.2009 08:14


Копирам и пускам като свой този постинг на krasi1 , защото....така трябва!

16.04 23:22 - ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ „СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ”
  ДО ПОСОЛСТВОТО
НА РЕПУБЛИКА МАКЕДОНИЯ
В РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕЗИДЕНТА
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪРА
НА ВЪНШНИТЕ РАБОТИ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МИНИСТЪРА
НА ПРАВОСЪДИЕТО
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛЯ
НА ДЪРЖАВНАТА АГЕНЦИЯ
ЗА БЪЛГАРИТЕ В ЧУЖБИНА

ДО
ПРЕДСЕДАТЕЛИТЕ
НА ПАРЛАМЕНТАРНИ ГРУПИ
В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ
НА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ

ДО МЕДИИТЕ
В БЪЛГАРИЯ И МАКЕДОНИЯ


ДЕКЛАРАЦИЯ НА ИНИЦИАТИВЕН КОМИТЕТ
„СПРАВЕДЛИВОСТ ЗА МИРОСЛАВ РИЗИНСКИ”


Ние, българските граждани, обединени в инициативен комитет „Справедливост за Мирослав Ризински”,

Протестираме заради политическия процес срещу нашия сънародник Мирослав Ризински, който днес лежи в затвора по скалъпено обвинение, осъден от съдебен състав, председателстван от съпругата на министъра на правосъдието на Република Македония. Протестираме срещу репресиите от страна на македонските власти срещу всички македонски граждани, които ясно и открито заявяват своето българско самосъзнание.

В постановка в стила на югославските тайни служби, държавният служител Мирослав Ризински е арестуван с обвинение в подкуп заради пари, подхвърлени от цивилни полицаи в офиса му. Въпреки безспорните доказателства, представени от защитата му, безумните разминавания в т. нар "свидетелски" показания, безбройните процесуални нарушения от страна на обвинението, всички съдебни инстанции постановяват присъда "виновен" и затвор за 3 години. С разиграния фарс македонското правителство постига няколко цели:

- отървава се от неудобен политически противник;

- отчита дейност пред Европейския съюз, че уж безкомпромисно се бори с корупцията;

- хвърля петно върху името на един от емблематичните защитници на българщината във Вардарска Македония, а по този начин и върху всички българи там.

Дълбоко сме обезпокоени от лицемерието на официалните македонски власти. Днес, в 21 век, претендиращата да е демократична държава Република Македония води агресивна политика срещу всичко българско и репресира свои граждани, само заради това, че се чувстват българи. Не спира унищожаването и подправянето на български културно-исторически паметници и фалшификацията на българската история в местните учебници. Не секва и говорът на омразата в местните медии.

Същевременно правителството на г-н Груевски търси подкрепа от Република България. Терорът, който наложи македонската държава срещу Мирослав Ризински, потвърждава че тази страна не е готова да бъде член на НАТО и Европейския съюз.


Ние искаме от македонската държава:

1 да върне съдебния процес срещу г-н Ризински за преразглеждане на първа инстанция въз основа на представените от неговата защита нови доказателства -без политическа намеса, професионално, обективно и безпристрастно.

2. по процеса да се назначи съдебен състав, независим от изпълнителната власт.

3. в процеса да се спазят законите на Република Македония, да се отхвърлят всички процесуални нарушения и да бъдат взети предвид доказателствата и свидетелите на защитата.


Призоваваме българските политици ясно да кажат на управляващите в Скопие, че пътят на Македония към Европа минава през зачитане правата на българите в Македония.

В случай, че горните искания не бъдат изпълнени, се обръщаме към българските институции със следните искания:

1. да осъществят прехвърляне на българския гражданин Мирослав Ризински за излежаване на присъдата му в България.

2. да осигурят български адвокати с цел Република Македония да бъде съдена в Страсбург с финансови компенсации в полза на г-н Ризински.

3. чрез българските евродепутати да наложат поправки в резолюциите в Европейския парламент за напредъка на Република Македония за прекратяване на всички репресии на македонските власти срещу граждани на Република Македония с българско самосъзнание и това да се постави като условие за интеграция в Европейския съюз.

4. категорично да защитават своите граждани, навсякъде по света.






 



Гласувай:
0



Следващ постинг
Предишен постинг

1. gothic - Преди да ми кажетете
17.04.2009 06:58
че това не е наша работа, защото Македония е независима държава и не трябва да се бъркаме в нейното правосъдие, си спомнете какво направи Великобритания за побойника, осъден в България.
цитирай
2. djgator - gothic
17.04.2009 07:14
Наша работа е!
цитирай
3. gothic - djgator,
17.04.2009 08:13
наша е да нададем вой. Нататък е работа на други персони, които се съмнявам да си мръднат пръста...
цитирай
4. ka4ak - копирайте и пращайте на тези адреси
17.04.2009 09:30
http://www.government.bg/ -првителство наР България
www.government.bg primeminister@government.bg -министър председател
ggrancharova@mfa.government.bg -европейска интеграция
www.mjeli.government.bg pr@justice.government.bg -правосъдие
цитирай
5. fenris - Виж
17.04.2009 10:19
и тук http://www.facebook.com/group.php?gid=58439042686
Аз се включих!
цитирай
6. gothic - Трябва да е навсякъде!!!
17.04.2009 10:21
Трябва да е навсякъде!!!
цитирай
7. krasi1 - nqma da vi citiram imenata, za6to e i do 4eterimata vi.. thanks!! )
18.04.2009 01:50
Podkrepata vi.. zna4i mnogo ..:)
............

Инициативен комитет „Справедливост за Мирослав Ризински” започна кампания в защита на родения в Скопие българин, осъден на 3 г. затвор за получаване на подкуп в качеството си на държавен служител. Комитетът е създаден на 9 април в София и ще се бори за преразглеждане на процеса без политическа намеса, професионално, обективно и безпристрастно, заяви днес във Варна Благой Климов, член на ИК.

Климов апелира за прехвърляне на Ризински в български затвор и осигуряване на български адвокати за завеждане на процес в Страсбург срещу македонската държава, репресираща гражданите си с българско самосъзнание. Призоваваме българските власти да окажат натиск и съдебният процес да бъде върнат за преразглеждане въз основа на представените от защитата нови доказателства, каза Благой Климов.

По думите му кампанията предстои да се разгърне в София, въпреки че министър председателят Сергей Станишев вече е отговорил с писмо на ИК „Справедливост за Мирослав Ризински”, в което се заявява, че съдебната власт в Македония е независима, цитира се уставът на ООН в частта му за държавния суверенитет и т.н. Това космополитно писмо е достойно за награда от литературен конкурс, посветен на евроинтеграцията, коментира Климов.


http://dnesplus.bg/Society.aspx?f=99&d=275979
цитирай
8. krasi1 - Miroslav be arestuvan 2/04/09 (...
18.04.2009 02:17
Miroslav be arestuvan 2/04/09 (4etvartak)
do sledva6tiq 4etvartak 4rez grupata "Справедливост за Мирослав Ризински" v facebook, uspqxme da organizirame Iniciativen Komited, a kakto moje da se vidi na linka za statiqta po-gore, (koqto e publikuvana na 14/04) za po malko ot sedmica IK izgotvi deklaraciq, izprati q do pravitelstvoto- e: Otgovora neiznenadva nikoi .. :)
no parvata kra4ka- po kanalen red e napravena

komiteta podgotvq: "Следващите ни стъпки са горе-долу следните - среща с Президента, организация на митинг пред посолството на Р Македония в София, орагнизация на някакъв "щафетен" протест по темата...А отделно вече движим административните процедури по това администрацията да поиска по съответния ред прехвърлянето на Миро в България. "

fenris - razbrax 4e si se vklu4il v grupata.. ako iska6 pogledni na borda za diskusii " Ideqta na Galya Dimitrova: MEDIINA KAMPANIQ" pusnax go tozi topik sas sa6tata cel za koqto govorite; ako bi jelal da se vklu4i6 da rabotim zaedno i ot tam, 6te sam ti mnogo blagodarna
Az opredeleno neznaq to4no kak da se podxodi= jiveq na drugiq krai na sveta ot 12g, bila sam si v bg samo vednaj prez 2001g= Govori samo po sebe si, 4e dokato se opitvam da organiziram davane Glas na slu4aq= prosto nqmam prakti4eski poznaniq kak to4no. Fakta 4e neizpolzvam BG informacionni izto4nici- si okazva vliqnieto

a vijdam:) 4e vie znaete kak da se razprostranqvat tezi ne6ta ..:)

no i taka e- vseki si ima razli4ni malki talanti= kogato gi ubedinim= stava Edna Golqma (mm- ako dobavq i "Silna Mo6t"- 6te prozvu4i li kato evtina propaganda??):)) no taka e kato fakt..

nemoga i da vi kaja kolko mi zna4i poddrajkata vi= i ne go kazvam nito preuveli4eno ili malodrami4no- nito pak imam kompleksi za da go premal4a

Thanks!

цитирай
9. gothic - Връщам се към коментар 1
18.04.2009 02:18
Наистина е наша работа - сами виждате каква я е свършил другаря премиер. Но от съветско псе друго не може да се очаква...И отнова се сещам за защитата, която организира Обединеното кралство на осъдения в България техен побойник...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gothic
Категория: Музика
Прочетен: 15715710
Постинги: 12171
Коментари: 12482
Гласове: 42812
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930