Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2009 11:05 - All That Jazz
Автор: gothic Категория: Музика   
Прочетен: 1388 Коментари: 5 Гласове:
1



HAMIET BLUIETТ - баритон саксофон

image

Роден на 16 септември 1940 в Бруклин, Илиноис. Започва кариерата си през 1961 г. Работил с Чарли Мингъс, Сам Ривърс, Бабатунде Олатунджи, Абдулхан Ибрахим, Стиви Уондър, Марвин Гей. Член на Уърлд Саксофон Квартет.


Дискография:

  • 1976 – Endangered Species. India Navigation.
  • 1977 - Resoulution Black Saint
  • 1978 - Birthright India Navigation
  • 1979 – Im/possible to Keep. India Navigation.
  • 1981 - Dangerously Suite Soul Note
  • 1984 - Live in Berlin with the Clarinet Family
  • 1984 - Ebu Soul Note
  • 1987 – The Clarinet Family. Black Saint.
  • 1991 – If You Have To Ask...You Don"t Need To Know. Tutu.
  • 1996 - Bluiett"s Barbecue Band. Mapleshade Records.
  • 1997 - Ballads and Blues: Live at the Village Vanguard Soul Note Records
  • 1998 – Bluiett Baritone Saxophone Group. Live at the Knitting Factory. Knitting Factory.
  • 1998 – Bluiett Baritone Nation. Libation for the Baritone Saxophone Nation. Justin Time.
  • 2000 - With Eyes Wide Open. Justin Time.
  • 2001 - The Calling with D.D. Jackson and Kahil El"Zabar
  • 2002 - Blueblack - group features four baritone saxes, Bluiett plus James Carter, Patience Higgins and Alex Harding

По данни от http://en.wikipedia.org/wiki/Wiki 








Тагове:   джаз,


Гласувай:
1



1. анонимен - YMuPvfls
23.06.2011 19:58
Great artcile, thank you again for writing.
цитирай
2. анонимен - PNQXJrPJRmmcjLheM
24.06.2011 12:23
AMvL7T <a href="http://bezsdpkmxxrm.com/">bezsdpkmxxrm</a>
цитирай
3. анонимен - QsvFLTLGHOMVThQykpj
24.06.2011 17:17
ggo77J , [url=http://utfntfsmitmx.com/]utfntfsmitmx[/url], [link=http://lbdjzaemurqb.com/]lbdjzaemurqb[/link], http://dyslilrgbdpa.com/
цитирай
4. анонимен - kpCLRhjkeXigWP
26.06.2011 15:35
CODZMB <a href="http://jnnqkmajwlam.com/">jnnqkmajwlam</a>
цитирай
5. анонимен - gXHdjrYlLP
27.06.2011 18:06
SUhAKo , [url=http://nizivvwughyq.com/]nizivvwughyq[/url], [link=http://spqwstgzzjvj.com/]spqwstgzzjvj[/link], http://ogfwempfqsgv.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gothic
Категория: Музика
Прочетен: 14261544
Постинги: 12171
Коментари: 12482
Гласове: 42794
Календар
«  Септември, 2022  
ПВСЧПСН
1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930