Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.04.2011 08:30 - HOMO LUPUS
Автор: gothic Категория: Забавление   
Прочетен: 2904 Коментари: 12 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

БЪЛГАРСКИЯТ ФОРУМЕН ЧОВЕК Е ТОЛКОВА ЖАЛЪК, ЧЕ НА МОМЕНТИ Е ЧАК СИМПАТИЧЕН В НЕДОРАЗВИТОСТТА СИ

Текст
Иво Сиромахов, бр. 109 (април 2001) на сп. Playboy

Някои казват, че интеренет средата била особена и специфична. Какво й е специфичното? Българското интеренет-пространство прилича на всяка българска улица - кал, мърсотия, дупки, разпадащи се сгради, разпадащи се хора и безкрайна, безнадеждна простотия. Това най-отчетливо се забелязва по форумите. В тях обитават няколко основни типажа.


МНОГОЗНАЙКОТО

Той най-често е държавен служител, т. е. има много свободно време за рови във всякакви сайтове и безразборно да пуска различни линкове, повечето лишени от всякякъв смисъл. За него Google е основен източник на знания и безспорен авторитет. Щом нещо го пише в мрежата, значи е така. Многознайкото се включва в дискусии по всяка тема, без да се срамува от факта, че всъщност не е компетентен в никоя област. Ако решиш да му възразиш, те засипва с линкове, пълни с глупости, след което злорадства, че те е затапил. Чувал е за Уикилийкс и често го цитира, но не е чел този сайт, повеже не знае добре езици. Затова се позовава предимно на преразкази. Подиграва се на английския на Стоичков, макар че той самият не може и две думи да върже на чужд език, а нерядко е и с тежък диалект.

Възраст 25-40

Типични никнейми The Boss, Lord Voldemor, Bateto


КОМПЛЕКСАРЪТ

Той е гневен, фрустриран човек, който се наслаждава на възможността да псува публично, удобно скрит зад монитора си. Изпитва задушаваща омраза към хората, които са по-успели от него, т. е. към всички. Личният му провал го изпълва с агресия и той отпушва клапата в мрежата. Не смее да се издърви на жена си или на шефа си, които му пият малкото мозък, затова се прави на голям мъж в интернет, скрет зад някакъв никнейм. Най-големият триумф за Комплексара е да обиди някого, а обиденият да му се върже и да му отговори нещо. В такива моменти той се чувства Значим и Важен.

Възраст 20-55

Типични никнейми Terminator, Devil, Killer


КИСЕЛАТА ЛЕЛКА

Тя е интелигентна жена с богана душевност, но все остава неразбрана. Затова е или разведена, или нещастно омъжена да простак, който сама гледа мачове и не забелязва новата й прическа. Киселата лелка усеща вулкана от страст между краката си, който предвещава стремително наближаващата безутешна пустота на менопаузата и тръгва да търси нови приключения. Но не обикновени приключения, а романтични авантюри с разочаровани мъже. Поне 5-10 години по-млади.

Възраст 38-48

Типични никнейми Biala Luna, Madam Bovari, Strange woman


ЗАГОРЕЛИЯТ ЧИЧКО

Той е жестоко поразен от кризата на средната възраст и по цял ден дебне в нета за жени, които да утолят последнине крясъци на нагона му. В интернет-общуването е галантен, умерено настъпателен и се мъчи да е забавен, защото е чувал, че жените си падали по мъже с чувство за хумор. Когато набара жертва, я омайва със заучени фрази от сорта: "Аз съм непоправим романтик" и "Имам нужда от разбиране, а не просто от секс." В мрежата този човек е много смел, но в реалността е жалък докреватен курвар. Но ако най-после получи така желаното съгласие за секс, той изпада в паника, щото къде да заведе склонената девойка? Вкъщи не може - там са жената и децата, а заплатката не му позволява да вземе стая в хотел. Затова в такъв момент той внезапно изчезва от форума/чата и отива да мастурбира яростно в сайтовете за аматьорско порно.

Възраст 40-50

Типични никнейми Playboy, Mr. Cool, Sex Instructor


НАЦИОНАЛИСТЪТ

Той е обикновен хейтър, който гради жалкото си самочувствие върху кухи фрази като "България на три морета", "Ние сме най-древният народ", "Орфей е българин" и т. н. Националистът страшно се гордее с българската история, но я познава слабо. Той не знае в коя година са покръстени българите, не е и чувал за Екзарх Стефан, но се заблуждава, че е голяма работа, само защото е част от велик народ. Уви, не е така. Това, че в миналото си е имал велики сънародници, не променя факта, че си просто един глупав, необразован лузър.

Възраст 15-35

Типични никнейми Balgarin, 4ernorisez Hrabar, BALGARIQ_NAD_SI4KO


КОНСПИРАТОРЪТ

Той е убеден, че има Световен Център на Тъмните Сили и че именно този център на злото е причината той да взима 650 лева на месец, да живее със свалени радиатори и да е женен за дебела жена с мустаци. Конспираторът съзира и в най-незначителната новина Ръката на Мрака. Според него всяко действие на правителството е продиктувано от Чужди Интереси - зад него стоят ЦРУ, КГБ, МОСАД и всякакви нелегални Юдео-Масонски Формирования. Смята, че зад всяко събитие има причини, недостъпни за широката публика, и само малцина като него са прозрели Страшните Тайни. Конспираторът живее в постоянен ужас. Убеден е, че някой му следи интернет-творчеството, затова пише с недомлъвки. Към събеседницине си се отнася снизходително - те, милите, дори не подозират, че са жертви. Не осъзнават и 1 процевт от опасността, която ги грози.

Възраст 30-50

Типични никнейми Rosenkroicer, agent007, Lucifer


ПОЛИТИЗИРАНИЯТ

За такива хора съществува подозрението, че партиите им пбащат, за да защитават нехните каузи, но тази хипотеза е крайно съмнителна. Партийните ръководства наистина не блестят със здрав разум, но едва ли са чак толкова изтрещели, че да плащат на малоумници, които да пзащитават партията по форумите самоотвержено и, най-вече, неграмотно.

Възраст 30-60

Типични никнейми bate_boiko, Che Gevara, Volenprezidentr


АЛКОХОЛИКЪТ

Той влиза в мрежата само след като е вкарал няколко питиета и алкохолът му е създал непреодолимата потребност да изпрати важни послания до цялото интернет-човечество. Като цяло е добродушен, но пиенето да такава степен му е изпържило мозъка, че е трудно да се проследи мисълта му, която варира от битово-филосовски обобщения от сорта на "майката си трака", до несъществуващи китайски притчи с банална поука. Включванията му в мрежата са кратки и нерегулярни, защоно очевидно невинаги има пари за пиене.

Възраст Неопределена

Типични никнейми Pecata, Jack, Unufri


ХУМОРИСТЪТ

Безобиден, приятелски настроен и лесо досаден веселяк, който пред 20 години е бил "душата на компанията". Включва се във всички разговори с нелепи смешки и клишета от сорта "Пияна жена - несел креват", "Думам ти дъще - сещай се снахо", "Пито-платено" и т. н. Не е начетен, но притежава нечизчерпаем запас от вицове за Нане и Вуте, габровски шеги и всички лафове от новогодишните програми на Хачо Бояджиев. Използва ги по всякакъв повод, най-често - неуместно.

Възраст 40-60

Типични никнейми Bai_Hui, diado vi Petko, Rambo Silek







Тагове:   homo lupus,


Гласувай:
14



Следващ постинг
Предишен постинг

1. sestra - За жени е оставил малко пространство в нета
02.04.2011 09:00
г-н Сиромахов, явно трябва да се разпозная някъде между киселата лелка "Biala luna" и конспиратора "Rozencroicer", но пък добре, че си имаме Блог.бг, форуми не ни трябват, ако не - Jack алкохоликът си има готов лаф : "майката си трака, брат" Разсмиващо :)
цитирай
2. gothic - sestra
02.04.2011 10:53
sestra написа:
г-н Сиромахов, явно трябва да се разпозная някъде между киселата лелка "Biala luna" и конспиратора "Rozencroicer", но пък добре, че си имаме Блог.бг, форуми не ни трябват, ако не - Jack алкохоликът си има готов лаф : "майката си трака, брат" Разсмиващо :)


Систър, жените можете ли да бъдете квалифицирани, как мислиш? Аз си мисля, че това е causa perduta :) Иначе - и аз се откривам почти навсякъде. Сложни, многопланови личности :Р Абе....майката си трака, шъ знайш :DDD
цитирай
3. makont - Важното е, че като четем виждаме и лошите страни в себе си,
02.04.2011 14:00
а като си ги признаеш пред самия себе си, има шанс да се пребориш с тях. Интересно ми беше, благодаря и хубав уикенд!
цитирай
4. tili - Ами аз много рядко вече ходя
02.04.2011 14:14
по форуми, но като гледам и тук заприлича на селския мегдан. Имам предвид някои "постинги" и коментарите под тях. Хората изпускат парата. Добре, че идва хубавото време, та да се поразшетаме и да видим как е в реала.
Хайде на вън:)))
цитирай
5. gothic - Изчезваме след малко в парка ;)
02.04.2011 15:05
Изчезваме след малко в парка ;)
цитирай
6. teachme - тук е облачно и хладно
02.04.2011 15:22
не е за парк...набързо до КФ за бира и чипс и пред РС-то на табла, FB и малко блог - няма да изпадаме в пристрастяване (но...ваканцийка е все пак:)
цитирай
7. tit - Ма няма ли продължение?
02.04.2011 17:08
Права е sestra - жените са ощетени откъм опции!:):):))
Освен, ако това не са крайни форми на интернет живот - нормалните хора са някъде между тях, ама - не точно!:)))
цитирай
8. vishnichka - Да, да, и аз се пооткрих на някои места, изключая алкохолни виртуални пристъпи, слава Богу,
02.04.2011 18:18
всъщност този текст показва нарастване на агресията и в интернет, което си е наистина тенденция в живота ни...
Поздрави!:)
цитирай
9. yotovava - Не се открих нийде,
02.04.2011 18:32
трябва да намериш нова категория :))))))))
Поздрави
Валя
цитирай
10. blogena - И мен ме няма
02.04.2011 20:31
Оная дето познава автора Сиромахов ама той не знае :)))

Нахитря и той в нета и сега...
няма смисъл ...
цитирай
11. gothic - :)))
03.04.2011 01:52
Ако автора напише още - ще го пусна. Обаче едва ли. Всичко останало е миксаж. А дамите да не се чувстват толкова пренебрегнати, а напротив. Кагегориите са унисекс, само две са полово дефинирани ясно, така че....Що се отгнася до г-н Сиромахов и нета - според мен в една от категориите е визирал себе си
цитирай
12. sestra - Я един поздрав
03.04.2011 08:50
да ви пусна, подходящ за сериозни дами...

http://www.youtube.com/watch?v=u7geU-4MPOE
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: gothic
Категория: Музика
Прочетен: 15694058
Постинги: 12171
Коментари: 12482
Гласове: 42812
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930