Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
14.02.2011 01:00 - Я някой майстор, я някой калфа, я някоя ламба, я някое друго осветително тяло
Автор: gothic Категория: Политика   
Прочетен: 463 Коментари: 0 Гласове:
2



Коментар на Георги Даскалов, 08 февруари 2011 / 14:12

На съвещание на съдии и прокурори в понеделник беше съобщено, че за последните две години разрешенията за специални разузнавателни средства, най-вече за подслушвания, са се увеличили три пъти. Статистиката даде ново основание за справедливо възмущение срещу милиционерщината в политиката, в държавното управление и в живота като такъв.

ГЕОРГИ ДАСКАЛОВ

Обаче докато ние броим СРС-та и се гневим, спокойно и по план си протича една друга милиционерска операция: съхраняването на Гоце като политик и евентуалната му подмяна с друго Гоце. Без всякакъв гняв, без всякакво възмущение, без скандали и без всякакви разкрития.

Преди 5 години, малко преди президентските избори през 2006 година, написах, че Първанов и Държавна сигурност са разработили и прилагат план, според който на втори тур да отиде Волен Сидеров и така Гоце да спечели още един мандат. Написах и с колко - 80:20. Не познах. Гоце спечели със 76:24.

Обаче другото си стана баш така. Медиите сатанизираха Сидеров като ксенофоб, расист и антиевроепеец, а когато той убедително се класира за балотажа, Иван Костов лично призова да се гласува за Първанов.

Хоть ты бы молчала, Пенелоппа.

Като стана дума за Костов, той предварително се потруди – съзнателно или не – та Първанов да получи удобен съперник за втория тур. Дали от инат, дали защото това влизаше в стратегическите му планове да доубие СДС или поради друга причина, но Костов се запъна и издигна кандидатурата на иначе свестния и честен, но абсолютно неизбираем Неделчо Беронов.

В разгара на кампанията отидох по някаква работа на улица “Балша” в София, където се помещаваше щабът на кандидата Беронов. Там заварих Васил Гарнизов и Румяна Коларова, както и Албена Ивайлова, които ми се зарадваха много. Ама по едно време Румяна Коларова взе да ме гледа накриво. “Да не ви преча нещо”, рекох. Да, рече Коларова, излез, моля, че имаме да обсъждаме важни работи. Тръгнах си, а Гарнизов се притесни и ме настигна да се извинява. Бях ядосан и му викам: Какви важни работи, бе, Василе. Великата тайна, че бай Неделчо изостава от Волен с 300 000 гласа и няма начин да ги навакса, дори до изборите да не оставаше една седмица, а цяла година.

Отдалеч се виждаше, че планът Първанов-Сидеров на втори тур и Гоце президент втори мандат се сбъдва, както е по книгите. Ако тогава го нямаше високомерието, ако беше поставена ясната цел, ако имаше разбирането, че всички средства са оправдани, можеше да дадем пътя на Гоцето още през 2006-а. Ама не би.

Както и да е, това е минало, макар незабравимо.

Днес също се вижда, че върви аналогична операция. Яне Янев подава фарсова оставка, а мъдри политолози дуднат, че това е заявка за бъдещето, стъпка към бляскава политическа кариера. Каква кариера, то и от самолет се вижда, че Яне е “изгори, за да светиш”. И Яне, и току-що сдобилият се отново със свободата си Алексей Петров са милиционерски произведения, чието основно предназначение е да късат гласове – преди година и половина на парламентарните избори, след 9 месеца – на президентските. До есента лабораторията ще произведе още такива.

Така – и това е същинската милиционерщина, а не СРС-тата – наесен вотът ще се размие и гоцетата ще идат на втори тур, а с 600 000 сигурни турски и цигански гласа и към милион червени там я някой майстор, я някой калфа, я някоя ламба или друго осветително тяло току-виж станало президент.

И опа, още 5 години гоцевщина.

А ние ще продължаваме да се гневим и да вием срещу луната. Щото сме европейци, нали, и не можем да се разберем кой е по-демократ.

Те на това и разчитат.

 



Тагове:   прочетете и вие,


Гласувай:
2



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: gothic
Категория: Музика
Прочетен: 15648329
Постинги: 12171
Коментари: 12482
Гласове: 42812
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031