Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.05.2015 06:52 - елини
Автор: zzz65 Категория: История   
Прочетен: 1894 Коментари: 0 Гласове:
2

Последна промяна: 26.09.2015 12:37

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
image Спрямо Voulgаrus българите са били крадливи азиатци а гърците класика . Културата класика или не ?А култура не е ли изкуство ?Песните не са ли изкуство ?Орфей певецът е тракииски цар , неговите философски идей създават религиозно учение орфизма . Тракийската култура не се ли  равнява на гръцката дори в някой отношение ги надминава ? Но ако не са били траките нямаше да има и гръцка култура ?При гърко персийски войни Траките помагат на гърците да бият персите .Ако не са били траките   едва ли  някой  щеше да знаел за тази класика . Няколко века по късно ако не бил хан или кан Тервел нямаше да има източната Римска империя позната в България с името  Византия ,а щеше да бъде ислямска държаваи Едва ли щеше да се пише за гръцката култура??,Или дивите  азиатските пришълци както ги наричаш ти  са спасили Костантинопол и християнството от арабите.  
Тогава кои са класика  господин Voulgаpus?Не се изисква ли по голям ителект и човещина да помогнеш на врага ? И не са ли Балканите място на опасност от войни от такива ;;интелекти ; като тебе?
Често пъти пишат че първата демокрация е била гръцката . Демокрацията по онова време е била остатък от родовообщнния строй . Демокрация имало ли е за робите ???
  Но къде са  вашите книги?? Питаш ти
Leonleonovpom2 1 ти отговори за изгорените книги по време на робството .
Но няма ни в чуждите източници .Една книга да се препише е била скъпа .И Често пъти се интересували и знаели само за съседа си .А историята се пишела от разказите на на  търговците и мореплавателите пишели . Често пъти са били невярни , но са оставили като истини в историята .А гърците са били търговци и мореплаватели в древността 
И дали на  гърците не й преписват открития на други цивилизации ?? Като че земята е кръгла ?Не е ли имало карти които показвали този факт?И дали те са открили математицеските формоли ? Строежът на пирамидите не изисква ли големи математически и физически знания? Не са придобили по пътя на търговията с  Египет  и други държави от средиземноморския басеин ?
Догоните племе в Африка знае  ,че Сириус е троина зведа преди науката да го открие .
Но защо знанието за истинските откриватели изчезнало ???Спрямо догмите на Християнството  науката е дяволска и че  бог е признал три езика гръцкия ,латинския и езика на които е говорел Христос . Колко ли книги са били унищожени на този принцип??? .
Но българите не са траки ? Вярно е влезли са други етноси през средновековието имало е чужди влияния . Но кой етнос и коя нация няма наличие  на други етноси и влияния??? 
 Някой историци твърдят че гърците нямат общо с елините и Византия . Византия не е гръцка държава ,а християнска където само езика е гръцки . По логиката на Гърците американците и австралииците  са англичани , или австрииците германци .Езика сам по себе си не прави нация .
1използвани са  коментари  от постинга му Архитектът на европейската цивилизация .
снимките са орфей и евредика




Гласувай:
2


Вълнообразно


Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zzz65
Категория: Лични дневници
Прочетен: 534730
Постинги: 370
Коментари: 306
Гласове: 17841
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930