Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.11.2014 12:40 - Историческото понятие Бурлаги означаващо Староверци=българи в земите на самоедите на север от Понтус се превърна в Татарския етнос Волжски Българи от Русия
Автор: marknatan Категория: История   
Прочетен: 6686 Коментари: 20 Гласове:
2

Последна промяна: 22.11.2014 12:41


  Големият руски писател Максим Горки в незабравимата си повест "Детство" е описал едно "сражение"  с галоши между дечурлигата сред които е и той, със завръщащите се изнорени от работа  хамали от сибирските пристанища, които той нарича татари:
" Вечером, в субботу, когда с Сибирской пристани шли домой ватаги ( банда б.а.) крючников-татар ( хамали-татари б.а), мы, заняв позиции, где-нибудь на перекрестке, начинали швырять в татар лаптями", разказва в детсвото си и ги описва с любов " Нам нравились эти огромные люди, на подбор — силачи, в них было что-то детское, очень понятное, — меня особенно поражала их незлобивость, непоколебимое добродушие и внимательное, серьезное отношение друг ко другу. Все они превосходно смеялись, до слез захлебываясь смехом, а один из них — касимовец, с изломанным носом, мужик сказочной силы: он снес однажды с баржи далеко на берег колокол в двадцать семь пудов веса, — он, смеясь, выл и кричал: — Вву, вву! Слова — трава, а слова — мелка деньга, а золотой монета слова-та! " 
Сред групата дечурлига има и едно момченце, татарче, което идвало от град на Кама и Волга. Дете забравило името на града и дечурлигата му измислили песничка да го дразнят : 
" Хаби забыл, как называется город, помнил только, что он стоит на Каме, близко от Волги. Нас почему-то очень смешил этот город, мы дразнили косоглазого татарчонка, распевая:  Город на Каме, Где – не знаем сами! Не достать руками, Не дойти ногами! Сначала Хаби сердился на нас, но однажды Вяхирь сказал ему воркующим голосом, который оправдывал прозвище: – Чего ты? Разве на товарищев сердются? Татарчонок сконфузился и сам стал распевать о городе на Каме."  
Това населението около Волга  и Кама не е наемано само за хамали в пристанищата, но и за една специфична работа. Теглене на барджите, гемиите, както са описани населението, в арапските и арменската география от 17 век  с три букви "БГР", срещу ленивото течение течението на големите сибирски реки продължава до 1929 г.,когато с Указ на РСФРС тази работа е отменена.
Сто години по-късно бг проституцията нарича тези люге около сибирските реки волжски българи, на прозвището , което е дадено на лицата теглещи гемиите  Бурлаги или Вурлаги. Така се наричат селяните наемани край големите реки да теглят гемиите срещу течението на реките от евроазиатската степ. 
Вурлагите водят и до промяна на името на Реката, наричана просто Атил или река на местния татарски диалект, което се променя на Волга, Реката на Вулгарите. Промяната на реката от  Атил във Волга става във 16 век, което е достатъчно доказателсво, че не населението е взело името на реката, а заетите с тази специфична, правеща впечатление не на един и двама пътешественици дейност е довела до промяната на името и от Атил на Волга.
Населението в района е наричано " татари". Тези земи попадат първоначално под татарска зависимост в 13 век. След попадането им под опеката на Русия  тези земи си остават със значително татарско население. 
Дошлите в 13 век татари са променили името на реката на Волга, а я наричат Атил, като реката се нарича  в античността от местното население  Ра, или  Атил.  Реката е променена на името на описаните  Вурлаги.  Вурлагите обаче не са само татари. Вурлаги е названието на наемните работници.
Вурлаги обаче също означава Староверци, и така се наричат Страоверците до скоро в Русия, въпреки, че от Времето на татарчето Питер, непрестанно се правят опити за заличаването им, като са изпиани тонове ментета " Свидетелства на полка на Игор" след 17 век за войната му с неверниците Българи, изтипосани, като мюсулмани, впоследтсвие дамгосвани,  като  част от татарската Орда.
Староверците или Вурлагите обаче не са мюсулмани или татари. Тези староверци за старото българско население не отстъпило от вярата си и подложено на анихилация без да има повече защита на Старата си родина владяла тези земи от памтивека- България, хек, да е и прякора с който остават в съзнанието на москалите изповядващи една различна стара вяра- Вурлаги, Бурлаги, Българи.  Следите остават.  Най-добрите праволславни икони са точно от района на тези сибирски  реки наричани днес Волжска България . Цялото християнско религиозно изкуство там е уникално и самобитно .Аз ще покажа в отделен пост тези произведения на религиозното Староверско ( Вулгарско) изкуство, незаличено т Православието, в които е останала връзката със Старата си родина България, нунищожена от самоедската москалска машина в религиозно отношение и запазили и народностното и име с вярата - Вурлаги, Българи.  
Бурлагите са местните българи-староверци, използвани и от татарите за превоз по-реките на гемиите с товари. За тази черна работа по-късно са наемани работници от  преобадаващото там татарско население. Останалите две значения на думата Бурлаги, като староверци и наемни работници сочи недвусмилсено за етимологията и- Българи.    П.П. А. Представеното мимоходом по страниците на Ист Анарх очаква своя Ибан Стоянофф за изчерпателно публикуване  за пръв път на български

Б, С метода на психопата боцман доказал, че Boulyaroi са burgarii бургарии българи, охрана на долини писателят Киро  задълба с метода на психопата боцман и обяви за  Хуни вуругундите Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/. Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/.  Но сенилния алхимик с помоща на мемоаиста на семята анонимус маймунякус ще са напънат за служебното название българим буругунди, БГР от арапската история На север от Понта са поселищата от втори век насам на вуругундите Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/. Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/.  Пак там са и  служебното понятие Bavdaloi - Будали  на български, тъй като Boulyaroi не е Вулгари, а Българи Поселищата на т.нар. Boulyaroi според Йорданес има също на свер от Понта. Boupouyovdoi , Bavdaloi , Boulyaroi   Да предположим, че това са и вуругундите Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/  описани още във втори век от Птоломей. Тези Boupouyovdoi, са упоменатите от сите арапски историчари, като " БРГ"  ситуирани в северното причерноморие . За БГ лайнометите  и техните западни колежки това е пичатна грешка, защото буругундите били ромски стражари, бургарии  и живеели във Бургундия и Бургос, както доказала една мамасита без да чете Керамопулос .     ( топоним намерен до топонимо "балкан" от бг маймуни и арменманияци в "сирисйки " китаби на немски език/ , които били Бургундите от атлантика според паковата пасмина или кеф ти според арменския иследовател Ибан Стоянов волжски българи от тези к/о в арменската география от н4 век е записано че строели градове в шести    Boupouyovdoi /Vur(u)gundi/ е вуругунди, т.е. хуни . Е като Boupouyovdoi е вуругунди, как e Boulyapoi, Bavdaloi, Bevetia Или Boupouyovdoi е Вуругунди, но Boulyapoi е burgarii Бургарии, а Bavdaloi е Будали 
В. За открилия Правилния Принцип психопата боцман остава барджата, от барджа , БГР„ теглеяиет барджи в арменската географияят 17 век ако арманиака от студиото на кучето на Павлов н изпревари Иан Стоянов с научена пубикация

 
Фцата серафимка ще пише а ВЛГ - на тракийски влека, а Курт де Волфович за ВЛК - народа на вълците  



Гласувай:
2



1. syrmaepon - Само не разбрах бурлаките като са ...
23.11.2014 09:31
Само не разбрах бурлаките като са СТАРОверци какво общо имат с татарите )
цитирай
2. marknatan - Само не разбрах бурлаките като са ...
23.11.2014 14:17
syrmaepon написа:
Само не разбрах бурлаките като са СТАРОверци какво общо имат с татарите )


Представената тук мимоходем теза на Вед Ист Анарх, преди некоя Ибана Стоя Овцата да напише изчерпателно на български език е, че това ( Вурлаги ) е обозначението на старото български население в региона, част от доскоро българската власт хек да му е и обозначението Вурлаги
Окъде може да е дошъл този термин Вурлаги с който руснаците хем обозначават староверци хем речни хамали в един специфичен район този на сибирските реки появил се в точно определен къс отрязък
Виж как го записах и мисля че е ясно дефинирано това, което питаш::

" Вурлаги обаче също означава Староверци, и така се наричат Страоверците до скоро в Русия, въпреки, че от Времето на татарчето Питер, непрестанно се правят опити за заличаването им, като са изпиани тонове ментета " Свидетелства на полка на Игор" след 17 век за войната му с неверниците Българи, изтипосани, като мюсулмани, впоследтсвие дамгосвани, като част от татарската Орда.

Староверците или Вурлагите обаче не са мюсулмани или татари. Тези староверци за старото българско население не отстъпило от вярата си и подложено на анихилация без да има повече защита на Старата си родина владяла тези земи от памтивека- България, хек, да е и прякора с който остават в съзнанието на москалите изповядващи една различна стара вяра- Вурлаги, Бурлаги, Българи. Следите остават. Най-добрите праволславни икони са точно от района на тези сибирски реки наричани днес Волжска България . Цялото християнско религиозно изкуство там е уникално и самобитно .Аз ще покажа в отделен пост тези произведения на религиозното Староверско ( Вулгарско) изкуство, незаличено т Православието, в които е останала връзката със Старата си родина България, нунищожена от самоедската москалска машина в религиозно отношение и запазили и народностното и име с вярата - Вурлаги, Българи.

Бурлагите са местните българи-староверци, използвани и от татарите за превоз по-реките на гемиите с товари. За тази черна работа по-късно са наемани работници от преобадаващото там татарско население. Останалите две значения на думата Бурлаги, като староверци и наемни работници сочи недвусмилсено за етимологията и- Българи."

Имат общо, като Вурлаги= речни хамали, не като Вурлаги=-староверци . И едните ( староверците, к/то не са татари ) и другите ( татарите, к/то не са староверци б.а) са вурлаги ( или термина за речни хамали) , което се използва за обозначаване на хамалите теглещи гемиите по сибирските реки
Или самото понятието вурлаги е общото, сечение на две означения, смислово е корено различен, лепнато и за староверци и за речни хамали, ( а се намират на много специфична ограничена територия в много кратък на практика почи еднакъв период за да има тези два коренно различни смисъла изскочили доста късно и така да се сегрегират, отделят), като едното е подмножество на другото. староверци могат да са и речни хамали но речен хамал татар не може да е староверец

Доказах, че даже имало и жени, т.е Вурлаги не е служебно понятие от м род защото на психопата не му показали един бурлаг в ед ч

Татарите се включват в тази хамалска дейност и главно това е основен поминък в района за тях към 19 в, видно и от М. Горки, описал пристанищни хамали татари
Вурлаги означава и Староверци, а татарите, не можеш да ги наречеш староверци,

търсиме отговор к/о да удивлетворява и двете условия да носи и двата смисъла Татарите не са това
същевременно обаче в земите на сибир има не само татарско население а и едно дрго което е староверци=вурлаги и както казахмее старовереца е квалифициран да дърпа лодка не по зле от татарин а и на въбшен вид с големите староверски бради тези вурлаги хамали са чиста проба староверци-вурлаги
/ нищо че педеара питер им отрязал брадите /Отряал ги е на руските свине на тзи които стават руснаци и той им е княз така стават руснаци зада изглеждат на немсите швестери ашладисано на аристокрацията/
Означава че термина е възникнал в условията на москалската самодържавност в опитите и да се изгради като Руска Империя за обозначаване на религиозната деноминация на едно заварено население, наричано староверци, тъй като татарите не са староверци, да се открои едно население с религиозната му деноминаци а това население не е служебно название, хамали , като например служебното название стражари, като доказа психопата боцман на ибан стоянов за едно друго наеление българите, стражари, охрана на долини, от Бул долина и Гард охрана, защото българи са описани, като християни в пети век от Козма Индиквплектос, като религиозна деноминация т.е. по определение на христини е налице едно население, само население се нарича християни, а не неговите стражари, или готвачи, или хамали и др под или поне досега това е напълно доказано в истроически аспект


Представената тук мимоходем теза ма Вед Ист Анарх, че това ( Вурлаги ) е обозначението на старото български население в региона, част от доскоро българската власт хек да му е и обозначението Вурлаги и москалите се опитват да го замърсят и отделят подменят от първоначалното му значение използвано за Българите и Българската власт возле сибирските реки и успяват защото татарите са обявени за Волжски Вулгари а Вулгарите за Татари, староверците са с русия в тзои естесвен процес и впоследствие пропаганданата машина на дуржават довършва започнтаото не само със староверците но и със татарите в Империта които изгубват закрилника си Турция бита позорно от братушките и Империята се коснсолидира и укрепва около православната си Ос Кримските татари бегат в Анадола и Добруджа Казашки населения недоволни от русия бегат при султана но после се връат и стават руснаци

цитирай
3. syrmaepon - И какви са изворовите доказател...
24.11.2014 09:26
И какви са изворовите доказателства, че волжките българи са " не отстъпило от вярата си и подложено на анихилация". А също и какви територии е обхващала Волжка България - например въпросните сибирски реки. Нали мисията на Ибн Фадлан всъщност е да разпространи мюсюлманството. И понеже тези българи имат търговски отношения с източния мюсюлмански свят, а поради и политически причини, техния елит е мюсюлмански. По принцип ако някой е християнин в степта, то това са аланите, но каква връзка имат българите и бурлаките е друг въпрос. В речника не пише че с думата бурлак се наричат староверците:

"БУРЛАКА м. южн. бурлак вост. вообще, крестьянин, идущий в чужбину на заработки, особ. на речные суда; || южн. неженатый, холостой, одинокий, бездомок, шатун, побродяга; || буйный, своевольный, грубый, дикий. По всей Волге судорабочие бурлаки идут ежегодно со вскрытием рек большими артелями в низовые губернии, с лямками, для подъема судов бичевою. Старший из них водолив, он же плотник, отвечающий за подмочку товара; затем лоцман, дядя, шуточно букатник, правящий судном, шишка, передовой в лямке, и двое косных, в хвосту, кои обязаны лазить на дерево, мачту, а при тяге, ссаривать бичеву. Коренные бурлаки, взятые на всю путину, с задатком; добавочные, взятые временно, где понадобится, без сроку и без задатков. Вывеска бурлака: ложка на шляпе. Надсадно бурлаку, надсадно и лямке. Бурлак на час денежку пасет или копить. Кобылку в хомут, а бурлака в лямку. Дома бурлаки бараны, а на плесу — буяны. Собака, не тронь бурлака, бурлак сам собака. Бурлак, что сиротка: когда белая рубашка, тогда и праздник. Бурлачка или бурлачиха ж. сварливая, грубая, неуживчивая баба. Бурлаков, принадлежащий бурлаку. Бурлацкий или бурлачий, принадлежащий, свойственный бурлакам. Бурлаковатый, грубый и пошлый в обращении. Бурлачить, идти в бурлаки, в судовую работу, на заработки; || грубить, буянить, ругаться, драться, своевольничать. Бурлачиться, дичать, грубеть в бурлачестве. Избурлачился парень. Бурлаченье,"
цитирай
4. syrmaepon - "Бурлаченье, бурлачество ...
24.11.2014 09:28
"Бурлаченье, бурлачество ср. занятие бурлацким промыслом. Бурлачеством зовут и общество, толпу, артель бурлаков. Честное бурлачество, здорово! Бурлаковать кур. вор. вести холостую, разгульную жизнь."

http://slovari.yandex.ru/~%D0%BA%D0%BD%D0%B8%D0%B3%D0%B8/%D0%A2%D0%BE%D0%BB%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D1%8B%D0%B9%20%D1%81%D0%BB%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%80%D1%8C%20%D0%94%D0%B0%D0%BB%D1%8F/%D0%91%D0%A3%D0%A0%D0%9B%D0%90%D0%9A%D0%90/
цитирай
5. syrmaepon - Старообрядничество
24.11.2014 09:42
"Совокупность различных религиозных организаций возникших в результате раскола русской православной церкви в середине 17 века, отказавшихся признать церковные реформы патриарха Никола. Сторонники старообрядчества были прокляты на церковном соборе 1666-1667 годов и преданы суду «градских властей». Из-за репрессий властей тысячи сторонников «старой веры» бежали в отдаленные уголки России. Тысячи сторонников «старой веры» были казнены, десятки тысяч подверглись пыткам, заключены в тюрьму и сосланы. Для раннего старообрядчества характерно отрицание «мира», отказ от какого-либо общения с мирскими, исступленная надежда на близкий «конец света», строгий аскетизм, приверженность старым традициям и обрядам…

В конце 17 века оно распалось на два основных направления: поповщину и беспоповщину. Первые признали необходимость священников при богослужении и обрядах, вторые отрицали всякую возможность существования «истинного» духовенства, т.к. оно «истреблено антихристом».

Внутренняя борьба в старообрядничестве привела к ослаблению изолированности от мирского, и постепенному примирению с миром.

В настоящее время сохранились общины старообрядцев действующих в Прибалтике и Белоруссии, на Украине, севере европейской части России и Сибири. В 1971 году на русском православном соборе была снята анафема на старообрядцев."

http://religion.limarevvn.ru/ctaroob.htm

Старообрядците всъщност са си руси, които къде доброволно къде не се заселват по новозавзетите земи в Сибир чак до океана

https://www.youtube.com/watch?v=szxcDFMt-KA
цитирай
6. syrmaepon - Тува
24.11.2014 09:51
https://www.youtube.com/watch?v=Te09VAk3qDk
цитирай
7. marknatan - Доказателствата са налични. Това е ...
24.11.2014 11:42
Доказателствата са налични. Това е само генерализацията. Рабитиме по-обратен път п-последни яе стигнем до свеенията. Тук само се каза, че Вулгарите ги нарекли на реката Итил, защото гърците нямали " Б"
По-важното, че съвременници, и то руски интелектуалци, т.е. хора живеещи там, потвърдиха зписаното от Вездес. Ист Анрх, но като всички те от тях започвайки от Пушкин, Тургенев и до визирния тук Кончаловски, чието интервю прочетох днес в " Дума: ( интервюто сега проверих на практик е от 12 нов.) потвърждава изразеното тук, но както писах си е руски националист, като всичките им коне с капаци, макар и големи писатели и таланти ръководеата им роля е увърждване на Русия и Имерията и началото потавя Пушкин и всички те го следват до този последния Кончаловски

В блога е за "педераса Питер как им отрязал брадите", "немсите швестери ашладисано на аристокрацията" и т /нат /
" същевременно обаче в земите на сибир има не само татарско население а и едно дрго което е староверци=вурлаги и както казахмее старовереца е квалифициран да дърпа лодка не по зле от татарин а и на въбшен вид с големите староверски бради тези вурлаги хамали са чиста проба староверци-вурлаги
/ нищо че педераса питер им отрязал брадите /Отрязал ги е на руските свине на тзи които стават руснаци и той им е княз така стават руснаци зада изглеждат на немсите швестери ашладисано на аристокрацията/
Означава че термина е възникнал в условията на москалската самодържавност в опитите и да се изгради като Руска Империя за обозначаване на религиозната деноминация на едно заварено население, наричано староверци,

Кончаловски потвърждава състоянието но след точката на пречупване, след която , посочихме, всичко е подменено и рснците знаят педераските приказни истории на педераса Петар, които и кочаловски преразкзва без д подозора че преди това има една друга история и тя не е на москалите, те а стъпили на нея и као врабче на бунище чуруликата в хор с ромйунешките педали отсреща ква древна държава били на севр от понта Ето какво пише той
" - В такъв смисъл днес има две руски нации - "Европа" и "Московията", Петербург и Москва. ...
Допетровска Русия - това е Московското царство с неговото крепостничество, робство, татарско влияние, антизападно по природа. Много малка част от държавата е била насилствено европеизирана от Петър и е направила всичко това, с което сега се гордеем. Без Петър, без Европа нямаше да са възможни нито Пушкин, нито Чайковски, нито Толстой, изобщо нищо - дори Ломоносов. Щеше да ги има само Пимен, Теофан Грък, Андрей Рубльов и още неколцина руси, извисяващи се над океана архаики. Европейската (много малка) част от руския манталитет в действителност произвежда ракетите, дисидентите и властта. Това е социалната общност, намираща се "вътре" в народа."

инервчто тук : http://www.duma.bg/node/89364
цитирай
8. iliyanv - Честита гадишнина, балкарци!
24.11.2014 13:54
Тази година се навършват 60 години от изобретяването на исторически коректното понятие "Волжка България". Слава и вечна благодарност към ЦК на КПСС, без чийто пленум от 1944 гадина немаше да съществува нашата волжка прародина!
- - - - - - - - - - -
Волга - от "волг", свещеното животно на кабардинските балкарци, които го отглеждали в нарочни юрти с каменни основи край Атил. Гледайте поредицата на Пасков по телевизия "Алфа" с водещ Волен. Понеже между "В" и "Б" има шменти капели, произнасянето "Болен" също е исторически правилно.
цитирай
9. syrmaepon - Чета статията на Кончаловски. Д...
25.11.2014 10:12
Чета статията на Кончаловски. Действително руснаците живеят и мислят по съвсем различен начин и винаги съм ги смятала за различна неевропейска култура. Обаче ние българите много повече се доближаваме до европейците в смисъл на принципи и приоритети, а също и народите съседи на руснаците - кавказците и дори и татарите в известен смисъл. Получава се така, че е много вероятно руснаците да останат сами и надявам се тогава да се роди наистина нещо велико истинско и руско, а не криворазбраната цивилизация на Петър Първи
цитирай
10. syrmaepon - Още присъединяването на първите ...
25.11.2014 10:17
Още присъединяването на първите източноевропейски страни беше опит да се "даде ново дихание" не само на НАТО а въобще на икономическата система. Само че стана ясно че това не е достатъчно, а като гледам и с Украйна няма да се случи кой знае колко различно. Статуквото пробва стария метод докато е възможно, но когато е видно че той не работи рано или късно ще трябва да се правят революционни промени. И по-добре рано.
цитирай
11. syrmaepon - Винаги съм се питала ако РФ тръгне ...
25.11.2014 10:22
Винаги съм се питала ако РФ тръгне съвсем да се разпада кой ще се отдели пръв Петербург или Татарстан. И често съм си мислела, че това ще е Петербург. За мен руснаците не са просто славяни. Те са фини + славяни на север и татари /всякакво степно неславянско население/+славяни на юг и в това разделение точно славянското се е изгубило може би. Дори и украинците не са чисти славяни и вероятно дори и Киев няма как да претендира за чисто славянски град
цитирай
12. syrmaepon - "Без Петър, без Европа нямаше ...
25.11.2014 10:34
"Без Петър, без Европа нямаше да са възможни нито Пушкин, нито Чайковски, нито Толстой, изобщо нищо - дори Ломоносов. Щеше да ги има само Пимен, Теофан Грък, Андрей Рубльов и още неколцина руси, извисяващи се над океана архаики"

Обаче нито Пушкин, нито Толстой не са чисти славяни /руския благороднически род Толстой, легендарен основоположник на който е немецът Индрис,/. Тоест проектът на Петър Първи е неприложим за чисто руската идентификация, ако въобще има такава. Руснаците тепърва трябва да търсят своя истинска идентификация, но за да се случи това трябва да се разделят с имперското самосъзнание и да възприемат историята си нормално, такава каквато е тя всъщност и такава каквато я възприемат всичките им съседи включително и ние.
С татари от Татарстан не съм общувала и нямам конкретни впечатления, но от контактите ми с кавказци имам някои. Разделям ги на такива с тюркски произход и кавказки да речем автохтонен. Едните и другите стократно са повече европейци от руснаците, интелигентни, любознателни, активни, свободолюбиви, мразещи робството, беззаконието и тъпотата. Голяма част от тях нито разбират /така както българите/ нито обичат руснаците. Те се стремят към материален и всякакъв просперитет и подобно на българите в Османската империя буквално се задушав в РФ. и ако руснаците не направят нещо, неизбежното ще се случи и без НАТО просто агонията ще е по-бавна.
цитирай
13. rizar - Сирма излез от тъпните на Боцмана и от всичко, което ти е наблъсквано
01.12.2014 00:40
в главичката, като агнешки дробчета.

Идеята на Натан е, че хората след т.нар. съжалявам за изкуственото название - "античността" се формират по особен начин -

не на племенен принцип , както настояват съвременните историци и не както смята боцмана на "професионален"- граничари, пъдари, мелничари и т.н.

Славяни, татари,германи и всичко е пълна фикция.

Хората се формират в държава или някакво обединение на основата- на
закон, вяра и ген.
В античността - има държави формирани на племенен принцип.
Има и такива на републикански принцип .
Има и такива на религиозен принцип.
Но преди големия синкретизъм , който настъпва с идването на Християнството, хората са си предавали вярат по кръвен път.
С т.нар. "елинизъм" , а после и християнство започва голям синкретизъм и разпад на старите идеи и пътища на формиране на нови хора.
Един вид глобализъм , който обаче съжителства с местен патриотизъм, с държави от "Оста на злото", с племенни държави и т.нат.

Така едните готи - глобалисти стават - ромеи, други - които имат незавидното положение, фалират или остават в "крайните зони" - стават "роби" - ТОВА СА ТВОИТЕ "СЛАВЯНИ" , като днешните булгаристанци от новата порода маймуняци.,
трети готи отиват в Гишпаня - като боцмана и не знаят на кой свят се намират чорбари ли са, вардари ли са, граничари ли са, - полуготи, полуримляни, полу-полу , това е възможно и през 4век, възможно и днес.
Четвърти си остават готи и с Аларих, после с Теодорих отиват в Италия, Южна Франция, Испания и т.н,
Онези пък, които остават по твоите земи (Подонието, краснодар и волга) стават "хазари".
А после "татари".
Тия на Балканите- малоготите -стават българи - с определен статус и договор с империята. Затова е израза МОДО - отскоро
към тях идват и други, които стават "българи" - племенни групи - като хуни, алани, карпи, уногондури и т.н.
Процеса е сложен и
схванат прекрасно от НАТАН ,
който пише ли, пише ,
ами ти Съ(и)рмичке не четеш .
цитирай
14. syrmaepon - Не знам защо реши, че не разбирам, че ...
04.12.2014 14:08
Не знам защо реши, че не разбирам, че народите се смесват ? Кога жителите на Урал започват за първи път да приемат християнството ? А моохамеданството ? Проблемните волжки българи се разделят също - едни още към 15-16 век се ориентират към Москва и приемат съотв. религия, а другите стават "татари". И пак не разбирам откъде извади доводи за това, че именно "бурлаките" са тези "българи" и заедно с това и "старообрядци". Просто изложеното не ми е достатъчно. Ако е въпросът за "аси" те или "ясите" пак ми трябват доказателства, че с : 1. българи, 2. бурлаки
цитирай
15. marknatan - "именно "бурлаките...
05.12.2014 20:25
"именно "бурлаките" са тези "българи" и заедно с това и "старообрядци". "

ето че си разбрала " тйезата"

"именно "бурлаките" е и "старообрядци" и поради това и заедно с това "българи"

Проблемът ти е, че напълно разбираш изложеното и си го схванала, и затова го атакуваш неистсово още от първия си коментар , а то е, че ако вурлаги означава староверци, ако вурлаги има значение на староверци, а то има, то това са българите и единствено само българи е възможно там да са наречени староверци от възникнаата в 16 век самоедска власт дадена им от татарите с обособяването на титлата на владетеля на всички тези земи Велик Дук на Владимир, която е титлата на руския самодържец назначаван до 17 век от татарите за това което в историографията днес се начрича русия


Доказателствата са налични. Това е само "мимоходом" генерализация на "тйезата" . Тук само се каза, че Вулгарите ги нарекли на реката Итил, защото гърците нямали " Б"

Проблема с "проблемните волжски българи" е аргумент на болен мозък
какито са и другите ти "доказаи"
" "в 7 век Кубрат образува държава с име България в този район. Неговите синове се разделят и сега в Европа съществува една България, чието население поне видимо има малко общо с онези кубратови българи. Оказва се, че на българите им са необходими 4-5 века за да оглавят своя държава. Тоест пристигането на един етнос на дадено място не съвпада с образуването на държава. "

Нещо за Апостолите на Славяните братя Грим, които дали приказката на българите нямаш ли да тупти в сутиена ?

" Вурлаги обаче също означава Староверци, и така се наричат Страоверците до скоро в Русия, въпреки, че от Времето на татарчето Питер, непрестанно се правят опити за заличаването им, като са изпиани тонове ментета " Свидетелства на полка на Игор" след 17 век за войната му с неверниците Българи, изтипосани, като мюсулмани, впоследтсвие дамгосвани, като част от татарската Орда.

Представената тук мимоходем теза ма Вед Ист Анарх, че това ( Вурлаги ) е обозначението на старото български население в региона, част от доскоро българската власт хек да му е и обозначението Вурлаги или Староверци от самоедите и москалите се опитват да го замърсят и отделят подменят от първоначалното му значение използвано за Българите и Българската власт возле сибирските реки и успяват защото татарите са обявени за Волжски Вулгари а Вулгарите за Татари, староверците са с Русия в този естесвен процес и впоследствие пропаганданата машина на държават довършва започнтаото не само със староверците но и със татарите в Империта, които изгубват закрилника си Турция бита позорно от братушките и Империята се коснсолидира и укрепва около православната си Ос Кримските татари бегат в Анадола и Добруджа Казашки населения недоволни от русия бегат при султана но после се връщат и стават руснаци. Това се случва и с татарите. Татарин се сбеснява на франк, че Батюшката му зимал тежък данък, ма султана взимал на баща му сичку
цитирай
16. syrmaepon - Никъде не видях да се твърди, че в...
10.12.2014 11:20
Никъде не видях да се твърди, че въпросните бурлаки са единствено и само старообрядци. Но и дори и да са , не всички старообрядци са бурлаки. Общо взето, тези бурлаки са безимотни бедняци използвани поради безплатния си труд вместо животни и могат да бъдат всякакви. Ибн Фадлан например още в 10 век описва руснаци на отсрещния бряг на Волга. Тоест към 10 век славянската миграция вече достига до тази река, макар че в тези територии не живеят само славяни. Както се казва " Было Русь, а было Чудь да Мерь"


"В странах же Иафета сидят русь, чудь и всякие народы: меря, мурома, весь, мордва, заволочская чудь, пермь, печера, ямь, угра, литва, зимигола, корсь, летгола, ливы." /ПВЛ/

https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/0/0e/Slav-7-8-obrez.png

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BB%D1%8F%D0%BD%D0%B8#mediaviewer/File:East_Slavic_tribes_peoples_8th_9th_century.jpg

"Еще более многочисленны в Кокшеньге следы пребывания здесь древней веси, соперничавшей с мерей. Они прослеживаются в речных названиях (гидронимах), в названиях местностей (топонимах) и в бытовой лексике кокшаров. Летописную весь (предков современных вепсов) в старину называли еще белозерской чудью, подчеркивая этим ее языковую близость к основной чуди - эстам. В языке веси (вепсов) много корней, которые встречаются в лексиконе других: прибалтийских финнов. Это читателю надо знать, чтобы не удивляться тому, что при расшифровке кокшеньгских чудизмов* будут использованы эстонские и чисто финские (суоми) лексемы*.

Бассейн реки Кокшеньги особенно богат гидронимами, имеющими в своем составе форманты* -юга, -уга, -ога, -era, обозначающие в западнофинских языках слово «река», и -ой, -уй, -оя, -уя, несущие в себе значение «ручей». В чистом виде вепсское юга сохранилось в названии реки Юг, в устье которой с XIII века стоит город Великий Устюг. Гидроним юг в переводе на русский язык значит просто - «река». Кокшеньгу питают ее притоки Тарнога, Уфтюга, Кортюга, Корюга, Айга, Майга, Ламсуга, Семчу
цитирай
17. syrmaepon - "В VIII-IX веках ильменские ...
10.12.2014 11:36
"В VIII-IX веках ильменские словене и кривичи заселили область Верхней Волги, где жили земледельческие племена мери и муромы. На берегу озера Неро в IX веке на мерьском городище поднялся русский город Ростов; в других местах этого же края возникли города Суздаль и Муром. Плодородные земли и богатые рыбой реки привлекали сюда все большее число славян из новгородских и смоленских краев. Вскоре на Верхней Волге с ее притоками возникло обширное Ростово-Суздальское княжество. Оно быстро росло в экономическом и политическом отношении. В нем происходит консолидация славянских племен и закладываются основы будущей великорусской народности. Во второй четверти XII века Ростово-Суздальское княжество настолько окрепло, что сын великого князя киевского Владимира Мономаха, Юрий Владимирович (1125-1157), посаженный отцом «в удел» в Суздале, объявляет себя независимым от Киева князем. В период его княжения на реке Клязьме был выстроен город Владимир, а на месте небольшой усадьбы боярина Кучки на Москве-реке возведена деревянная крепость, которой суждено было позднее превратиться в столицу Руси Москву. "

"Однако Новгород не мог мириться со стремлением ростовцев вклиниться в Заволочье, и через два года после этой битвы новгородский князь Святослав Ольгович делает политический контршаг. В 1137 году он издает «Устав», в котором излагает право новгородского митрополита получать «десятину», то есть десятую часть дани, собираемой в Заволочье новгородскими данщиками. В «Уставе» Святослава перечислены все погосты Новгорода «за волоком». Список этих погостов и был главным политическим содержанием «Устава». Перечисляя их, князь официально заявлял всем, что Заволочье в указанных границах принадлежит Новгороду Великому. В «Уставе» Святослава названы девятнадцать новгородских погостов. Четыре в Поонежье: Спирково, Тудоров, Волдутов и Вавдит; пять на реке Ваге: Вель, Лигуй, Пуйте, Чудин (Шенкурск), Усть-Ваг; три на Северной Двине: Емца, Ракула, Иван-погост; три на реке Пинеге: Пинега, Вихтуй,.."
цитирай
18. syrmaepon - "Платя татарам немалую дань, ...
10.12.2014 11:40
"Платя татарам немалую дань, новгородцы были все же в более выгодном положении, так как Новгород Великий и Новгородское княжество не были разорены Батыем. Он не мог добраться до Новгорода из-за весенней распутицы. Пользуясь тем, что Ростов был разорен Батыем и ослаб, новгородцы стали прибирать к рукам спорное Поважье. Они скупали за бесценок земли у чудской племенной верхушки, хорошо понимавшей уже к тому времени толк в деньгах и богатстве. Скупкой земель в Поважье занимались богатые новгородские своеземцы. Первоначально словом «своеземцы» в Новгороде называли мелких свободных землевладельцев, обрабатывавших свои наделы личным трудом. К XIV веку многие из них стали крупными феодалами и вошли в состав новгородских бояр, но название «своеземцы» за ними сохранилось."
цитирай
19. syrmaepon - "После присоединения Нов...
10.12.2014 11:45
"После присоединения Новгородского княжества к Москве значительная часть его территории стала земщиной - «черными», то есть государственными, землями. Крестьяне, жившие на этих землях, назывались черносошными, доходы от них поступали в московскую государственную казну. Все былые вотчины ростовских князей в Поважье, а также владения тех новгородских бояр, которые противились объединению с Москвой, стали личной собственностью великокняжеской семьи. Этими землями управлял приказ Большого дворца, поэтому они получили название дворцовых. Кокшеньга тоже вошла в число дворцовых земель и превратилась в «государеву вотчину».

Внук Ивана III, Иван IV Грозный, в 1565 году «поимал» Кокшеньгу в опричнину*. Правда, в этом качестве она просуществовала лишь семь лет. Его сын, Федор Иванович, в 1585 году «дал в путь» (подарил) Вагу и Кокшеньгу своему шурину Борису Годунову «с правом суда и сбора податей». При царе Василии Ивановиче Шуйском (1606-1610) Кокшеньгой владел его брат Дмитрий Иванович, а царем Михаилом Федоровичем Романовым в 1613 году вся Вага, в том числе и Кокшеньга, была отдана во владение князю Д. Т. Трубецкому за его усердную службу во время борьбы с польско-литовскими интервентами. После смерти Трубецкого Поважье вновь стало дворцовым владением и оставалось таковым до начала XX века. "

http://www.booksite.ru/fulltext/kok/she/nga/ugru/mov/1.htm
цитирай
20. syrmaepon - "О протопопе Аввакуме надо ...
10.12.2014 11:48
"О протопопе Аввакуме надо еще сказать, что он был не только яростным проповедником старообрядности, обличителем властей, но и талантливым писателем. Его перу принадлежит более восьмидесяти произведений, большинство которых написано им в пустозерской «яме»: «Книга бесед» (1669-1675), «Книга обличений» (1679) и всемирно известное автобиографическое «Житие протопопа Аввакума, им самим написанное». Неистовый протопоп был к тому же еще и художником. Он рисовал карикатуры на своих противников - патриарха Никона, митрополита Иоакима и других «никонианцев» и делал под рисунками подписи: «сребролюбцы», «льстецы», «баболюбы».

Исследователи раскола предполагают, что некоторые жители Кокшеньги могли лично слышать «еретические» проповеди протопопа Аввакума в то время, когда его «гнали» на Печору. Путь туда шел по Сухоне. На остановках к вождю раскольников приходили не только из ближних деревень, но и дальних волостей, и он «кричал свою ересь» во всеуслышание. Во всяком случае, уже в конце XVII века число раскольников в Кокшеньге стало настолько значительным, что первый архиепископ Холмогорский и Важеский Афанасий вынужден был в 1696 году направить в Кокшеньгскую четверть, в Поцкую волость, десятскому, иерею* Мирону, специальное послание, в котором настаивал: «дабы никто не соблажнялся прелщеных людей пагубными глаголами, но в церковном единственном мудрствовании без всякого размышления пребывал»[39]. "

http://www.booksite.ru/fulltext/kok/she/nga/ugru/mov/4.htm#38
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: marknatan
Категория: История
Прочетен: 3850222
Постинги: 1122
Коментари: 4084
Гласове: 1727
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031